Eén van mijn inspiratiebronnen met een brugfunctie tussen de delen van ons Koninkrijk, is ons Koningshuis. Reeds in 1992 hing een schilderij van mij (Aruban Prank & Pride), mede geïnspireerd door het Huis van Oranje, in het Nederlands paviljoen op de Wereldexpositie te Sevilla. (Mijn eigen identiteit als Arubaan onderzoekend en weerspiegelend.)

uit 2002 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Amalia, met 'goddelijke' roeping...

2020

Losse pols schets in waterolieverf. Amalia, geboren om koningin te worden; in ogen van velen een 'goddelijke roeping'...

Koningspaar

2020

Een elementaire studie monochroom en met een relatief nieuw olieverf op waterbasis, H2Oil.

Oranjepaar

2017

Wellicht mijn allerlaatste studie van 'ons' Oranjehuis, ditmaal als opdracht...

Koningspaar

2015

Willem Alexander & Maxima

Koning WA

2015

Kronings formaliteiten

Studie Prinses Amalia

2013

Portretstudie van prinses Amalia

'Kroning'...

2013

'Kroning' met impliciet gebruik van kroon op 30 april 2013, in Nederland... compositie in H2Oil en moderne Cobra verf.

Voorstudie Willem Alexander

2013

Een studie naar foto, van de toekomstige koning...

Nederland: Koninklijke Sprookjes?

2013

Voortgang van het sprookje... ? Op Aruba wordt 'trots' gefluisterd dat de gouden koets van Arubaans goud gemaakt is en dat het Oranjehuis dus in een stukje Aruba zit, in die koets. Of is dit weer een Arubaans sprookje?

'Oude Beatrix', studie...

2013

Oude Koningin Beatrix, klaar voor het aftreden...

Prinses Amalia

2012

Gewoon vrij werk (vingeroefening)

Prins Willem

2012

Willem Alexander

Prins Friso

2012

gewoon 'vrij' werk...

koningin Beatrix, dynamisch

2011

studie van een monarch van het Koninkrijk der Nederlanden

Koninklijk bezoek aan de west (herinneringen)

2011

Studie/schets die voor zichzelf spreekt. Wellicht van een slechte foto, maar een van de weinige bruikbare foto's die ik kon vinden van een officieel bezoek van dit koningspaar aan de overzeese rijksdelen in de west... Dus voor rijksgenoten is dit  bijzonder beeldmateriaal!

Studie Prinses Máxima

2010

Schilderschets/studie van prinses Máxima.  
 

Studie Prins Willem Alexander

2010

Schilderschets/studie van Prins Willem Alexander

Studie prinsesjes

2010

Een studietje geïnspireerd door onze Hollandse prinsesjes...

Studie Jan de Oude & zoon

2010

Jan de Oude (l), broer van Willem de Zwijger, en zijn zoon Willem Lodewijk (r), de eerste stadhouder van de Noordelijke provincies van deze Oranjetak. Op de achtergrond diens vrouw Anna, dochter van Willem de Zwijger.

Studie Ernst Casimir & familie

2010

Ernst Casimir, broer van Willem Lodewijk en tweede stadhouder van de Noordelijke provincies, rond de gouden eeuw. Op de achtergrond zijn vrouw gravin Sophia Hedwig van Brunswijk-Wolfenbüttel en kinderen.

Studie Hendrik Casimir I & Willem Frederik & vrouw

2010

Kinderloze Hendrik Casimir I (l) en zijn jongere broer Willem Frederik (r),  beiden stadhouders van de Noordelijke provincies. In het midden Albertine Agnes, echtgenote van Willem Frederik.

Studie Hendrik Casimir II

2010

Hendrik Casimir II, vijfde stadhouder, droomde altijd ervan een grote krijger te zijn. In werkelijkheid was hij de minst begaafde krijger van alle Oranjes! 
Hij liet zijn droom vele malen verwezenlijken op het schilderdoek. Een 'droomkrijger'...

Studie Johan Willem Friso

2010

Zesde en laatste stadhouder van de Noordelijke provincies, Johan Willem Friso en echtgenote Marie-Louise van Hessen-Kassel en hun zwakke, ziekelijke zoontje  Willem IV, op de achtergrond.
Johan Willem Friso erfde nagenoeg alles van Willem III, de uitgestorven tak van Willem van Oranje.
Maar het was pas hun zoon Willem IV, die algemene stadhouder werd van heel Nederland!

Studie Willem IV

2009

Willem IV, algemene stadhouder der Nederlanden (l) met echtgenote Anna van Hannover (r) en in het midden zijn ouders, Johan Willem Friso en Marie Louise van Hessen-Kassel.

Studie Willem V

2009

Willem V, algemene stadhouder der Nederlanden, met op achtergrond zijn zeer intelligente vrouw Wilhelmina van Pruisen.

Studie Prins Maurits & Frederik Hendrik van Oranje

2009

Eerste stadhouders van de Westerse provincies waren Prins Maurits (l) en zijn halfbroer Prins Frederik Hendrik die getrouwd was met Amalia van Solms (r). Op de achtergrond de moeder van Frederik Hendrik, Louise de Cologny, zijn oom Jan de Oude en zijn onthoofde voogd, de republikein Johan van Oldenbarnevelt.

Studie Willem II

2009

Derde stadhouder van de Westerse provincies, getrouwd met de Engelse prinses Mary Stuart.
Op de achtergrond een schetsje naar hun beroemde huwelijks-schilderij, gemaakt door de Vlaamse schilder Anthony van Dyck.

Studie Willem III

2009

Willem III stadhouder van de Westerse provincies trouwde net als zijn vader met een Engelse prinses, die bovendien ook Mary Stuart heette en nicht was van zijn moeder. Hij werd koning van Engeland.
Zij konden geen kinderen krijgen en deze tak van Willem van Oranje stierf aldus uit.
Johan Willem Friso van de Noordelijke provincies erfde alle titels en eigendom, maar het was diens zoon die algemene stadhouder werd.

Studie Beatrix, koningin der Nederlanden

2008

Beatrix, koningin der Nederlanden, inclusief de overzeese rijksdelen, anno 2008 en bij haar inhuldiging in 1980. 

Studie Juliana, droomster

2008

Koningin Juliana, de meest geliefde Oranjetelg tot nog toe, populair als een ongewone 'gewone' vrouw van het Oranjehuis. Haar meisjesdroom was Nederland in het bijzonder en de wereld in het algemeen, te (helpen) verbeteren. Een idealist in de ruimste zin van het woord.

Studie Wilhelmina, jong en oud...

2008

Koningin Wilhelmina als jonge schoonheid en oude inspirerende krachtpatser die gedurende de tweede wereldoorlog het verzet in Nederland inspireerde tot strijd en weerstand tegen de bezetting door de Duitsers. Hierna werd zij de 'Moeder des Vaderlands' genoemd.

Studie Koningin Regentes Emma

2008

Regentes Emma (Adelheid Emma Wilhelmina Theresia, koningin der Nederlanden), de vrouw die het Oranjehuis 'gered' heeft.
Op de voorgrond samen met prinses Wilhelmina. Op de achtergrond samen met Wilhelmina en Juliana. Het begin van de Oranje vrouwendynastie...

Studie Koning Willem III

2008

Koning Willem III met zijn eerste vrouw (nicht) Sophia van Württemberg (r) en in de achtergrond zijn tweede vrouw Prinses Emma van Waldeck-Pyrmont.
Hij stelde de nog steeds bestaande jaarlijkse Koninklijke prijs voor de vrije schilderkunst in.

Studie Koning Willem II

2008

Koning Willem II was getrouwd met Grootvorstin Anna Paulowna (zuster van Tsaar Alexander I). Hij werd na Napoleons nederlaag geëerd als 'De held van Waterloo'!?

Studie Koning Willem I

2008

Koning Willem I was de eerste officiële koning van het Koninkrijk der Nederlanden. Op schilderij zowel met zijn eerste vrouw, nicht Wilhelmina van Pruisen (schilderstalent) als met zijn tweede vrouw Gravin Henriëtte, een romantische liefde waarvoor hij zelfs afstand deed van de troon in 1840. 

Studie Driedubbelportret van Willem van Oranje

2005

Driedubbelportret van Willem I, 'Prins van Oranje' (Vader des Vaderlands) was ook bekend als Willem de Zwijger en wordt gezien als de grondlegger van Nederland als zelfstandige natie en als stamvader van de Dynastie 'Oranje Nassau'. Hij is vermoord door Balthasar Gereards.
(Hij is 4x gehuwd geweest.)
 

Studie Bernhard, levenskunstenaar

2005

Prins Bernhard was de levenskunstenaar bij uitstek van het Nederlands Koningshuis... Initiatiefnemer en voorzitter van de Bilderberg conferenties en oprichter/voorzitter van de WWF. Enthousiast vliegenier en autoracer. Als amateurschilder maakte hij ook heel wat schilderijtjes. Op de achtergrond maakt de prins een (imaginaire) schilderij van zijn passies.

Studie Claus en Eloise

2005

Vertederende momenten van de 'geheime adviseur' en persoonlijke diplomaat van Koningin Beatrix... met de enige kleindochter die hij gekend heeft, Eloise. Op de achtergrond tijdens één van zijn laatste publieke optredens, demonstratief met zijn das in de hand.

Olieverfschets van Amalia

2005

Inspirerende Koningstelg...

Studie moeder van Willem van Oranje

2005

Studie naar slecht beeldmateriaal

Studie Wilhelmina, moeder des Vaderlands

2005

Eén van de mooiste prinsessen die het Oranjehuis ooit heeft gehad en tevens één van de daadkrachtigste Monarchen. Een tijdloze inspiratiebron.  

Studie Juliana's Meisjesdromen

2004

Meisjesdromen van vorstin Juliana... een droomster en inspiratiebron voor velen; de meest geliefde, romantische en idealistische Oranjetelg, in mijn ogen.

Driedubbelportret Claus (studie)

2002

Drie momenten in ruimte en tijd van een koninklijke diplomaat